Jak vydělat online psaním (blogu)

Logo blockchainu Hive
Hive

Na internetu existuje mnoho různých návodů na to, jak si vydělat nějakou tu korunu online. Většinou se jedná o dost knížecí rady typu začněte podnikat, napište knihu, prodejte ledvinu a podobně. Samozřejmě, že všechny tyto způsoby vydělávaní peněz zřejmě fungují, ale myslím, že když někdo do google zadá „jak vydělávat online“, tak hledá něco trošku jiného.

Samozřejmě je trošku naivní předpokládat, že člověk najde způsob, jak vydělávat hodně peněz za málo práce. Pokud vám někdo něco takového nabízí, tak pravděpodobně lže a dost možný vás chce okrást. Nicméně na internetu opravdu existují způsoby jak si nějakou tu korunu vydělat a já vám teď o jednom povím 🙂

Co je to tedy Hive?

Jedná se o sociální síť Hive (Tady je důležité neplést si s Hive Social či firmou HIVE Blockchain Technologies Ltd) . Ta je unikátní tím, že se je postavená na technologii blockchain. O té asi většina z vás už asi slyšela. Zjednodušeně můžeme říci, že blockchain je databáze. Do databáze se samozřejmě dají zapisovat informace a dá se tak tedy využít i k ukládání textu. Hive této vlastnosti využívá, a krom toho vás za publikování textů odměňuje kryptoměnou, kterou můžete vyměnit za jiné kryptoměny nebo za koruny/eura/dolary.

Odměna se odvíjí od toho, kolik lidí vaším textem oslovíte. Platí tady pravidlo, že za více „lajků“ dostanete autor i větší odměnu. Ovšem nezáleží jen na počtu „lajků“, ale i na jejich „síle“. Na Hive v současnosti funguje malá česká komunita, která je velmi přátelská a každému novému autorovi ráda pomůže v začátcích. Tvorbu českých autorů si můžete prohlédnou třeba zde https://www.ecency.com/hot/cesky. Pokud si proklikáte jednotlivé články, tak i uvidíte, kolik každý jeden článek vydělal peněz.

Vy, po té, co jste si přečetli článek "jak vydělat online" a publikovali první články na Hive.
Vy, po té, co jste si přečetli článek „jak vydělat online“ a publikovali první články na Hive.

Nutno podotknout, že Hive má mnoho dalších výhod, vycházející z využívané technologie. Například je v podstatě nemožné publikované texty cenzurovat a nebo nemůžete dostat ban a přijít o svůj učet. To jsou v dnešní době možná lepší vlastnosti, než nějaké online vydělávání peněz :).

Jak začít publikovat?

Publikace na Hive se nevyhne bez vytvoření účtu a to je možné na několika místech. Třeba na Hiveonboard nebo na webu Ecency.com. Při tvoření účtu je třeba někdy projevit trošku trpělivosti. Systém někdy zlobí a založení účtu může chvíli trvat. Pokud jste hodně bohatí, tak existuje možnost vytvoření účtu i pomocí placených služeb – najdete třeba na signup.hive.io. Po vytvoření účtu, je naprosto kruciální uschování emailu, jež vám dojde. Obsahuje totiž heslo/hesla, která pokud ztratíte, tak už není možné danný účet obnovit.

K přihlášení a publikování doporučuji právě web Ecency.com. S Hivem totiž dokáže interagovat celá řada jiných webů, ale to nechci v tuto chvíli rozebírat, třeba o to napíši někdy jindy.

Pokud jste se tedy dostali do fáze, že chcete napsat nějaký text, nezapomňte použít tag „cesky“, tak se článek objeví v naší české komunitě, čímž okamžitě získáte nějaké ty hlasy, respektive koruny.

Kde získat více informací?

Nevím, zda si mi podařilo vše vysvětlit dostatečně jasně, proto přikládám i odkazy na jiné texty, které snad lépe vysvětli co to Hive je, a jak se na něm dá vydělávat online :). V první řadě opravdu silně doporučuji tuto sérii článků, kde je velmi podrobně popsáno co a jak. No a pokud se trochu orientujete ve světe krypta, tak by vás mohl zajímat článek na webu Blockachain.info. No a v neposlední řadě se můžete na všechno možné zeptat české hive komunity na discordu.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*